Bu tabirle karşılaşmam ise.. Johan Huizinga’nın “Homo Ludens” kitabı ile oldu.
Kitabın ilk baskısına önsözü 1938’de yazmış, ve demiş ki “insanların bütün yapıp-etmelerinin yalnızca oyundan ibaret olduğu sonucuna varılabilir”
Varılabilir mi gerçekten?
Cevap evet ya da hayır da olsa; kesin olan bir şey var. Oyun, insanlar bir arada yaşamaya başladığından beri var. Zaten bu blog’un da amacı oyun oynama kavramının kendisinden hareket ederek oyun oynayan bireye, oradan da oyun oynayan bireyin seçtiği oyunlara gelmek.
Bakmak, anlamak.
Köşe Bucak Türkiye, tamamen Türk tasarımcılar tarafından yapılmış ve ileride yurt dışına açılmayı da amaçlayan bir kutulu oyun.
Türkiye’yi konu ediyor. Türkiye’nin her köşesine ulaşan, Türkiye’nin sosyal, kültürel, tarihi mirası ile doğal güzelliklerini; bir oyun formatında, oyunculara sunuyor.
Daha sonra bu konudan detaylı bahsetmek istiyorum
Başka konular da olacak. Diğer oyunlar, büyük oyun tasarımcıları, oyun oynayarak başarıya ulaşanlar, klasik oyunlar ve arkalarında yatanlar…
Madem ki insanoğlu yıllardır, yüzyıllardır oyun oynuyor, ve madem ki birkaç kişi çıkıp.. “biz de varız” diyor.. e o zaman üzerinde konuşmak lazım, değil mi ama?
Görüşmek üzere..
30 Haziran 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)